web design solution bucuresti, creare site web de prezentare, optimizare seo romania, preturi promovare site, firma website.

Home / Blog

Migrare wordpress php 8

Cum să migrezi pe PHP 8+ în WordPress

După cum deja probabil ai aflat, de la sfârșitul lunii noiembrie php 7.4 este end of life. Acest lucru înseamnă ca php 7+ nu v-a mai primi nici un fel de upgrade-uri sau security fixes după această dată.

Care sunt dezavantajele de a rămâne pe php 7.4?

Cel mai mare dezavantaj este că versiunile de php mai mici de 8.0 nu vor mai primi update-uri de securitate. Acest lucru poate să genereze probleme de vulnerabilitate și pentru site-ul tău WordPress. În afară de acest lucru dacă site-ul tău rămâne pe o versiune de php mai mică de 8.0 nu beneficiază de îmbunătățirile de viteză pe care php 8+ le aduce.

Ce avantaje sunt în a migra site-ul tău WordPress pe php 8+?

Cele mai mari avantaje pentru a face trecerea la php 8 ar fi următoarele:

 • upgrade-uri la zi
 • fix-uri de securitate
 • îmbunătățiri ale performanței
 • îmbunătățiri de stabilitate

Cum pot face migrarea către php 8

Pentru site-ul tău WordPress în special aceasta înseamnă că acesta v-a fi mai sigur, se v-a încărca mai repede și codul începe să devină din ce în ce mai sigur și cu posibilități mai reduse de a genera erori.

După cum am spus recomandarea noastră dacă nu ai o echipă de suport sau un server de staging este să mai aștepți. Încă nu toate temele sau plugin-urile sunt pregătite pentru această trecere.

Urmează pașii de mai jos pentru a efectua o trecere cât mai lină către noile versiuni de php: php 8.0, php 8.1 sau php 8.2.

 1. Asigură-te ca hosting-ul tău are versiunile php 8.0, php 8.1 sau php 8.2. Dacă acestea există, recomandarea noastră este cu acest efort să treci direct la ultima versiune(majoritatea schimbărilor majore și care pot să-ți facă site-ul nefuncțional sunt când treci de la o versiune 7.x la versiunea 8.0).
 2. Crează o versiune de staging / dezvoltare pe care să încerci trecerea. Sub nici o formă nu încerca aceasta live!
 3. Fă upgrade la temă și plugin-uri la ultima versiune. Testează că totul funcționează și nu s-a stricat nimic.
 4. Modifică versiunea de php la o versiune de php 8+.
 5. Testează din nou totul. Urmărește inclusiv logurile. Se poate ca site-ul să pară că funcționează dar totuși să genereze erori. Aceste erori pot să genereze probleme mari, mai târziu dacă nu sunt rezolvate din timp.
 6. Asigură-te că hosting-ul tău îți pune la dispoziție toate modulele de php de care ai nevoie. Este foarte important acest pas pentru a nu avea momente de downtime.
 7. Fă un backup! Asigură-te că acesta este valid!
 8. Fă upgrade-urile! Verifică totul.
 9. Execută migrarea și pe serverul live. Testează din nou totul, și din nou urmărește logurile pentru eventuale erori.

În principiu dacă ai o temă de calitate, și plugin-uri de calitate nu o să întâmpini probleme cu acest upgrade. Dacă cumva, după upgrade totuși observi probleme, este destul de ușor să revii la versiunea precedentă de php din majoritatea panourilor de control de la firma ta de hosting.

Atenție pașii de mai sus sunt valabili pentru trecerea de la php 7+ la php 8+. Dacă cumva site-ul tău se află pe o versiune < 7(nu ar trebui sa fie cazul), atunci întâi trebuie sa faci upgrade la php 7+.

Cum pot verifica dacă codul/plugin-urile sunt compatibile cu php-8?

Poți folosi phpcs setat pentru standardul care dorești. Ex:

phpcs –standard=PHPCompatibilityWP –severity=1 –runtime-set testVersion 8.0- –extensions=php <path-to-code>

Nu e sigur că poți detecta toate problemele în acest fel, dar poți identifica majoritatea problemelor.
Despre PHPCompatibilityWP găsești mai multe informații aici

Sursa: wpfitness.eu


Cum sa ai mai multe adrese Gmail cu un singur cont

O singură adresă Gmail poate fi folosită pentru crearea unui singur cont pe retelele de socializare, site-uri de anunturi, și nu numai. Printr-un artificiu simplu însă, această limitare poate fi eliminată.

Este foarte simplu să-ți faci mai multe și nu te costă nimic. În schimb, de dragul simplității, ne-am obișnuit să folosim una singură. Problemele apar în momentul în care dorești să folosești aceeași adresă de email pentru mai multe conturi de rețele sociale spre exemplu.

La prima vedere, acest scenariu este imposibil. Vei primi imediat un mesaj simplu prin care ți se aduce la cunoștință că există deja un cont creat folosind respectiva adresă de email.

Există trei metode principale pentru extinderea numărului de adrese de e-mail Google utilizabile pe care le puteți avea dintr-un cont Gmail :

 1. Utilizați domeniul @ googlemail. com.
 2. Folosiți „punct” sau punct în numele dvs. de e-mail.
 3. Folosiți semnul plus „+” la sfârșitul numelui dvs. și adăugați caractere suplimentare.

Utilizați domeniul @ googlemail. com

Să începem să utilizăm numele de domeniu @ googlemail.com . Cu fiecare cont Gmail, primiți alias o a doua adresă de e-mail – una este adresa normală, cea pe care deja o aveti, în timp ce-a de-a doua adresă este @ googlemail.com. Deci Gmail vede de fapt adresa dvs. alias la fel, prin urmare toate mesajele de e-mail trimise către alias sunt livrate către @ gmail.

Folosiți „punct” sau punct în numele dvs. de e-mail

Una dintre proprietățile conturilor Gmail este aceea că ignoră complet punctele din adresele de e-mail. Ce înseamnă asta? Înseamnă că putem plasa un punct în locul care ne atrage cel mai mult de pe adresa noastră de e-mail și obținem astfel o nouă adresă.
De exemplu, dacă contul nostru este, exemplu@ gmail putem folosi exe.mplu@gmail, sau e.x.e.m.p.l.u@ gmail, Dupa cum puteti observa putem înregistra cât mai multe combinații de puncte pe care le putem include în adresa noastră.

Folosiți semnul plus „+” la sfârșitul numelui dvs.

Si ultimul truc pentru extinderea utilizării contului dvs. Gmail este posibilitatea de a adăuga caractere suplimentare la sfârșitul numelui de utilizator prin adăugarea unui „+” după nume, spre exemplu: adresadvs+netflix1 @gmail. Google nu recunoaște aceste caractere. Caracterele după semnul „+” pot fi litere sau numere.

Avantajul este că daca vă înscrieți la un abonament la newsletter folosind adresadvs+1netflix @gmail și apoi, începeți să primiți e-mail de la o serie de alte surse la acea adresă specifică. Acest lucru poate indica faptul că lista de corespondență specifică a putut fi compromisă sau chiar vândută.

Surse: playtech.ro, technoglitz.com, admininfo


Platforma utilizata pentru creare site de prezentare

La realizarea unui site dezvoltatorul are mai multe variante de lucru la dispozitie pe care le poate utiliza pentru dezvoltarea siteului dumneavoastra.

Probail ati auzit vorbindu-se despre CMS-uri open source (WordPress, Joomla, Drupal, etc), platforme pentru magazine virtuale (Prestashop, Magento, OS-commerce, Woo-commerce, Open Cart, Zen Cart, etc) si frameworkuri PHP (Zend framework, Cake PHP, Symfony, Laravel, etc) si lista ar putea continua.
Cu ce va afecteaza aceasta ca si beneficiar al unui site?
Ceea ce conteaza cu adevarat este ca dezvoltatorul sa aleaga corect sistemul care se potriveste cel mai bine pentru siteul dumneavoastra.
De cele mai multe ori e o simpla chestiune de preferinta a dezvoltatorului, iar pe dumneavoastra aceasta alegere nu va afecteaza pentru ca astazi toate aceste sistemele sunt suficient de capabile sa ofere rezultate exceptionale in mana celor care stiu sa le foloseasca.

La toate aceste sisteme exista o alternativa care trebuie mentionata: un site 100% custom, fara folosirea nici unui CMS sau platforme de e-commerce.
Dezavantajul este ca realizarea unui site custom este mai laborioasa, iar pretul va fi mai mare. Avantajele unui site custom sunt:

 • Performanta superioaraCMS-urile sunt create pentru a se preta la orice tip de site, in consecina functionalitate contin foarte mult cod suplimentar de care nu aveti nevoie.
 • Flexibilitate si calitate superioaresiteul custom va fi croit exact pentru dumneavoastra (o haina la comanda vine mai bine decat o haina facuta pe masura universala, chiar daca aceasta din urma se poate ajusta)
 • Siteul custom este mai usor de administrat. Consola de administrare a unui CMS open source trebuie sa permita setari pentru toate functionalitatile pe care un site le-ar putea, astfel rezultand o interfata de administrare mult mai complicata si mai greu de utilizat de catre administratorul siteului. Va fi necesara o perioada mai lunga de invatare si acomodare cu interfata de administrare in comparatie cu o consola de administrare proiectata special pentru siteul dumneavoastraSiteul custom ofera o consola de administrare care va avea numai setarile de care aveti nevoie si va functiona in modul in care va doriti.
  Multi dintre proprietarii de siteuri bazate pe sisteme CMS open source prefera sa apeleze la servicii externe de administrare, lucru ce se traduce prin cheltuieli suplimentare care de multe ori depasesc diferenta intre un site bazat pe un CMS open source si un site 100% custom. Mai rau, siteurile sunt lasate neactualizate: nu ajua deloc afacerea, pierd pozitia in paginile Googe, Bing si aduc deservicii majore de imagine, deci in multe cazuri siteurile custom sunt solutia cea mai buna.

Cum să îți protejezi site-ul împotriva hackerilor

Suntem în anul 2022, în plin apogeu tehnologic, astfel că a avea o prezență online este practic o necesitate pentru prosperitatea sau chiar pentru supraviețuirea unei afaceri, intr-un mediu care este din ce in ce mai competitiv.

Ținând cont de numărul mare de atacuri cibernetice mediatizate în ultimii ani, mulți oamenii au devenit tot mai îngrijorați de securitatea site-urilor lor web. Dacă încă nu ai făcut nimic pentru a imbunătăți securitatea website-ului sau blogului tau, cred ca e momentul sa faci ceva în aceasta privintă pentru a nu invăța sa faci asta abia dupa ce ti-a fost spart site-ul si ai ramas fără informatii.

Este posibil să crezi că site-ul tău nu are ceva pentru care merită să fie piratat, dar site-urile web sunt compromise tot timpul. Un site web prost securizat îți poate pune în pericol dispozitivele și datele, precum și clienții și vizitatorii.

Există câțiva pași simpli pe care toți utilizatorii web îi pot urma pentru a-și securiza site-urile web. Iată care sunt cele mai bune sfaturi ale noastre pentru a  menține siguranța site-ului tău.

Folosește parole puternice

Ai fi surprins să știi câte site-uri web au fost sparte doar pentru că parola era slabă. Parolele puternice sunt o combinație de litere, cifre și simboluri iar combinațiile neobișnuite sunt greu de spart. Totodată, cu cât o parolă este mai lungă, cu atât este mai dificil de spart.

Mai mult, pentru a nu fi nevoit să îți amintești o astfel de parolă, poți utiliza un manager de parole. Acesta poate genera parole aleatoare foarte sigure pentru toate conturile tale online și stochează informațiile de conectare pentru toate site-urile web pe care le utilizezi, ceea ce înseamnă că trebuie să îți amintești o singură parolă cu care te autentifici.

Instalează pluginuri de securitate

Protejarea împotriva hackerilor și îmbunătățirea securității se poate face prin simpla instalare a unui plugin. Dacă ți-ai construit site-ul web cu un sistem de management al conținutului (CMS), există zeci de pluginuri de securitate WordPress pe care le poți instala gratuit sau contra cost pentru a-ți proteja site-ul web de vulnerabilitățile de securitate.

Totodată, pentru a menține siguranța site-ului tău, trebuie sa te asiguri că ai găzduirea securizată. Prin urmare, atunci cand alegi compania de găzduire, asigură-te ca are activate toate măsurile de siguranță pe serverele în producție. La MxHost luăm în serios securitatea site-urilor web găzduite și vrem să vă ajutăm să fiți în siguranță. Tocmai de accea folosim Imunify360, un produs dezvoltat în special pentru a asigura securitatea serverelor web Linux, ce are ca scop detectarea și curățarea potențialelor atacuri sau fișiere ce îți pot afecta server-ul, ca apoi să devină o primă linie în securitatea server-ului tău.

Mai multe informații despre imunify360 găsiți aici: https://www.mxhost.ro/cum-sa-pastrezi-si-gestionezi-siguranta-site-ului-tau/

Instaleaza un Certificat SSL

Un Certificat SSL afișează imaginea de lacăt verde in browser, prin intermediul caruia se garantează o conexiune sigură între browserul utilizatorului și server, asigurând transferul de informații precum cărți de credit, date personale sau informații de contact. Odată ce este utilizat certificatul SSL, informațiile sunt transmise în formă criptată prin HTTPS, ceea ce înseamnă că datele transmise între server și clienți sunt protejate. În afară de acest avantaj, instalarea unui certificat SSL face utilizatorii să aibă încredere în marca ta pentru că vor ști că accesează un site cu conexiune securizată.

Backup-uri frecvente

Crearea în mod constant a unor copii backup este un aspect important ținând cont că acestea permit repunerea fișierelor online imediat în cazul in care a fost identificată o problemă de securitate pe site-ul tău web.

Partea bună este că, dacă ești client MxHost, te bucuri de backup pentru site în mod automat, acesta fiind efectuat în fiecare zi pe un server separat. Pentru a beneficia de acest avantaj, colaborăm cu Jetbackups și Acronis, două soluții de backup de top pentru industria de găzduire web. Cu acest strat suplimentar de protecție, aveți liniște știind că o copie de rezervă poate fi implementată în câteva minute! Chiar și în aceste condiții, noi îți recomandăm să efectuezi periodic și backup manual….. (completează tu aici)

Fă update la timp

Hack-urile sunt cel mai frecvent compromise prin scripturile și instalările existente învechite, cum ar fi pluginuri, teme sau alte extensii terțe. Adesea, actualizările acestor instrumente sunt corecții de securitate pentru găurile găsite de hackeri, așa că asigură-te că actualizezi scripturile ori de câte ori vezi că sunt disponibile actualizări.

Totodată, pentru a preveni atacurile, îți recomandăm să dezactivezi pluginurile  de care nu ai nevoie întrucât acestea reprezintă un risc de securitate.

Concluzie

Website-ul reprezintă imaginea ta în mediul online iar securizarea acestuia reprezintă o parte importantă a menținerii site-ului sănătos și sigur pe termen lung.  Nu amâna să urmezi acești pași simpli pentru a-și securiza site-ul web.

Sursa: mxhost.ro


Cum să actualizați versiunea PHP în WordPress

Doriți să actualizați versiunea PHP a site-ului dvs. WordPress?

Utilizarea celei mai recente versiuni PHP pentru site-ul dvs. WordPress îmbunătățește performanța și viteza site-ului web. Cu toate acestea, uneori compania dvs. de găzduire web poate utiliza o versiune mai veche de PHP.

În acest articol, vă vom arăta cum să actualizați cu ușurință versiunea PHP a site-ului dvs. WordPress.

De ce să actualizați versiunea PHP a site-ului dvs. WordPress

WordPress este dezvoltat folosind un limbaj de programare open-source numit PHP. În momentul scrierii acestui articol, WordPress necesită cel puțin PHP versiunea 7.4 sau mai mare. Versiunea stabilă actuală disponibilă pentru PHP este 8.0.8.

…citeste mai multe

Majoritatea companiilor de găzduire WordPress folosesc versiunile PHP 7.4 sau mai mari pentru a îndeplini cerințele minime WordPress.

Fiecare versiune PHP îmbunătățește performanța prin rularea mai eficientă a proceselor și reducerea utilizării memoriei. Acest lucru afectează viteza site-ului dvs. WordPress, făcându-l mai rapid și reducând încărcarea pe serverul dvs.

În mod normal, gazdele WordPress actualizează automat versiunea PHP în fundal. Aceste actualizări nu au niciun efect pe majoritatea site-urilor web și este posibil să nu observați deloc nicio modificare.

Ocazional, un plugin de pe site-ul dvs. WordPress se poate comporta greșit din cauza incompatibilității cu o versiune PHP mai nouă. În acest caz, este posibil ca unii proprietari de site-uri web să dorească să revină la versiunea PHP mai veche până când o actualizare a pluginului remediază problema.

Cum să verificați versiunea PHP în WordPress?

WordPress face foarte ușor să verificați versiunea PHP utilizată de furnizorul dvs. de găzduire.

Pur și simplu conectați-vă la zona de administrare a site-ului dvs. WordPress și accesați pagina Instrumente »Sănătatea site-ului și treceți la fila„ Informații ”.

Apoi, trebuie să derulați puțin în jos și să faceți clic pentru a extinde fila „Server”. Această secțiune afișează informații despre server, inclusiv versiunea PHP utilizată de serverul dvs.

După cum puteți vedea, în captura de ecran de mai sus, site-ul nostru web demo folosește versiunea PHP 7.4.21.

Acest lucru vă va duce la pagina de instrumente avansate pentru a vă gestiona contul de găzduire. De aici trebuie să faceți clic pe pictograma MultiPHP Manager.

În pagina următoare, trebuie să vă selectați site-ul și apoi să selectați versiunea PHP pe care doriți să o utilizați.

Faceți clic pe butonul Aplicare pentru a salva modificările.

Furnizorul dvs. de hosting va începe acum să utilizeze versiunea PHP pe care ați selectat-o ​​pentru site-ul dvs. web.

Sursa: wpata.com